czwartek, 16 lutego 2012

Czekoladowe kuleczki

Tym razem u mnie jest czekoladowo, pierwszą próbę przygotowania trufli uważam za udaną. Przepis podpatrzony u asieji.


Składniki
150 g herbatników
1/2 kostki masła
1 czubata łyżka cukru pudru
200 g czekolady
posiekane drobno orzechy
kolorowa cukrowa posypka
aromat rumowy / łyżeczka rumu



Herbatniki dość drobno pokruszyć, czekoladę i masło rozpuścić w kąpieli wodnej (ja użyłam Thermomixa - 3 min, 70'C). Do powstałej masy wsypać ciastka, cukier puder i aromat. Uformować niewielkie kuleczki i obtoczyć w orzechowej lub cukrowej posypce. Odstawić do lodówki, aby się schłodziły i ze smakiem pałaszować.
Smacznego!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Zaglądają do mnie

kuchenny pomocnik

Translate