sobota, 18 lutego 2012

Mus czekoladowy

Dla czekoladowych łasuchów :)


Składniki
2 łyżki cukru pudru
ew. 1 łyżka miodu
200g gorzkiej czekolady
100 ml śmietany kremówki
4 jajka
szczypta soli

Czekoladę rozdrobnić, dodać cukier, śmietanę i całość rozpuścić w rondelku lub kąpieli wodnej. Oddzielić żółtka od białek. Żółtka dodać do rozpuszczonej czekolady i wymieszać. Białka wraz ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę. Ubite białka dodać do pozostałej masy i dokładnie połączyć. Masę przelać do pucharków i wstawić do lodówki na ok 2-3 godziny. Później można udekorować owocami, orzechami i bitą śmietaną.
Smacznego!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Zaglądają do mnie

kuchenny pomocnik

Translate