czwartek, 5 kwietnia 2012

Sos chrzanowo-czosnkowy do jajek

Wielkanoc tuż tuż, przygotowania do Świąt idą pełną parą, więc dziś proponuję wielkanocny sos chrzanowo-czosnkowy. Jego wyrazisty smak świetnie pasuje do różnych mięs, wędlin czy ziemniaków. Ja będę nim zaostrzać wielkanocne jajka.

Składniki
1 łyżka majonezu
3 łyżki jogurtu typu greckiego
1,5 łyżeczki chrzanu (przepis tu)
1,5 ząbka czosnku
sól i pieprz do smaku 

Majonez mieszamy z jogurtem do uzyskania gładkiej masy, dodajemy chrzan i starty ząbek czosnku. Solimy i pieprzymy do smaku i już sos jest gotowy. W wersji light można pominąć majonez i zrobić sos jedynie na bazie jogurtu. 
Smacznego! 




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Zaglądają do mnie

kuchenny pomocnik

Translate