czwartek, 5 lipca 2012

Lekki deser jagodowo-poziomkowy

Bardzo lubię wszelki desery z jogurtu i sezonowych owoców. Świetnie sprawdzają się do zaspokojenia małego głodu, więc są idealne na drugie śniadanie. Lekki i nietuczące a do tego orzeźwiają w taki upał, jaki mamy w ostatnich dniach. 


Składniki 
(dla 2 osób)
1 jogurt typu naturalny greckiego (preferuję Bałkański, 340g)
1 garść poziomek
1/3 szklanki jagód
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka syropu klonowego


Jogurt przekładamy do miski, dodajemy owoce i rozgniatamy je widelcem. Następnie dokładamy miód i syrop klonowy i wszystko dokładnie mieszamy trzepaczką. Przelewamy do niewielkich miseczek, dekorujemy owocami. Deser podajemy schłodzony. Jeżeli odchudzamy się, jogurt grecki możemy zastąpić zwykłym, naturalnym.
Smacznego!








Przekąski na SESJĘ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Zaglądają do mnie

kuchenny pomocnik

Translate