wtorek, 22 stycznia 2013

Cukier cynamonowy

Cukier cynamonowy w mojej kuchni gości od bardzo dawna. Uwielbiam jego aromat i często posypuję nim słodkie wypieki, jabłka, pierogi z owocami czy dodaję go do kawy. Jego zrobienie zajmuje dosłownie chwilę.Z domowych cukrów przydatnych w kuchni polecam także cukier waniliowy.

Składniki
1 szklanka drobnego cukru
2 łyżeczki startej kory cynamonu
1 laska cynamonu

Docukru dodajemy startą korę cynamonu i dokładnie mieszamy ze sobą. Następnie cukier przekładamy do szczelnego pojemnika/słoika, zatapiamy w nim laskę cynamonu i zakręcamy. Aby w pełni cieszyć się jego aromatem, odstawiamy go na przynajmniej tydzień.
Smacznego!






Domowy Wyrób
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Zaglądają do mnie

kuchenny pomocnik

Translate