poniedziałek, 11 lutego 2013

Iceówka

Na ostatnie dni karnawału zrobiłam Iceówkę, czyli liker z cukierków Ice Fresh. Ma słodki, landrynkowy posmak i jest świetną bazą do różnych drinków.


Składniki
1/2 l wody
125 g cukierków Ice Fresh
1/4 l spirytusu
1-2 łyżki syropu blue curacao (opcjonalnie)


Zagotowujemy wodę i dodajemy do niej cukierki, cały czas mieszamy, aż do ich rozpuszczenia. Następnie wodę studzimy i dolewamy spirytus. Jeżeli chcemy, aby likier miał lodowo-niebieski odcień, możemy dodać kilka kropelek blue curacao. Przelewamy płyn do butelek i przynajmniej na kilka godzin wkładamy Iceówkę do zamrażarki. Podajemy mocno schłodzoną. 






Karnawał! Domowy Wyrób
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Zaglądają do mnie

kuchenny pomocnik

Translate