piątek, 12 kwietnia 2013

Tosty z mozzarellą, suszonymi pomidorami i bazylią

Chrupiący chlebek a w środku aromatyczne nadzienie z ciągnącej się mozzarelli, suszonych pomidorów i bazylii. Moja kwintesencja idealnego śniadania. Jest smaczne, ciepłe i pożywne a do tego szybkie w przygotowaniu.

Do tego dania przyda się przepis na:
suszone pomidory

Składniki
2 kromki chleba tostowego
5-6 plasterków mozzarelli
kilka listków bazylii
masło

Kromki chleba smarujemy z jednej strony masłem. Układamy je tak, aby masło było na zewnątrz tostów. Do środka (na stronę bez masła) wkładamy plastry mozzarelli, pokrojone na kawałki suszone pomidory i posiekane listki bazylii. 

Tak przygotowane tosty kładziemy na rozgrzaną patelnię grillową i przykrywamy na kilka minut. Następnie tosty obracamy, przykrywamy i smażymy do momentu aż mozzarella się rozpuści.
Podajemy na gorąco, dobrze smakują z dodatkiem sosu czosnkowego.
Smacznego!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Zaglądają do mnie

kuchenny pomocnik

Translate