czwartek, 31 października 2013

Gąsienice halloweenowe

Tadam, no i mamy Halloween. Kto się wieczorem bawi w przebieranki i przygotowuje straszne manu? Ja idę przewozić swoje nowe łóżko, bo już niedługo przeprowadzka, także żadne Halloween mi nie w głowie, ale mam dla Was choć kilka propozycji na ten wieczór. Dziś na stole gąsienice z winogron. Starałam się, żeby były bardziej zabawne, niż straszne i nieapetyczne.
Po resztę przepisów zapraszam do zakładki Halloween.

Składniki
zielone winogrona 
(najlepiej małe i okrągłe)
patyczki do szaszłyków
biały krem na oczy 
(u mnie jogurt naturalny)
coś ciemnego na źrenice i brwi 
(mak i sos czekoladowy)

Winogrona myjemy, osuszamy i nabijamy na patyczki od szaszłyków. Jeżeli mamy małe winogronka, można użyć wykałaczek. Za pomocą czegoś białego (śmietany jogurtu, lukru, białej czekolady) robimy oczy i "nakładamy" źrenice (u mnie ziarnka maku, ale mogą być kuleczki czekoladowe). Na końcu rysujemy brwi (roztopioną czekoladą, sosem czekoladowym itd.). Układamy na talerzach i gotowe.
Smacznego!




Halloween!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Zaglądają do mnie

kuchenny pomocnik

Translate