Zamarzyła mi się dzisiaj na śniadanie prawdziwa rozpusta. Truskawki w czekoladzie, a ponieważ jestem bardzo kanapkowa, połączyłam je ze świeżutką, chrupiącą bułeczką. Prawdziwie królewska uczta a przy tym banalnie prosta w przygotowaniu. Będzie w sam raz na weekendowe romantyczne śniadanie do łóżka.
Składniki
świeża bułeczka
Nutella lub inne czekoladowe smarowidło
serek homogenizowany
świeże truskawki
listki bazylii do dekoracji
świeża bułeczka
Nutella lub inne czekoladowe smarowidło
serek homogenizowany
świeże truskawki
listki bazylii do dekoracji
Truskawki myjemy i osuszamy. Kroimy je w plasterki. Ja się wspomagam takim krajaczem do jajek.
Bułeczkę kroimy na kromki.
Bułeczkę kroimy na kromki.
Smarujemy je czekoladą lub serkiem homogenizowanym, albo i tym i tym, wszystko zależy od naszych preferencji. Układamy na kromkach pokrojone truskawki. Dekorujemy listkami bazylii i gotowe.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i pozostawienie komentarza.