wtorek, 9 lutego 2016

Sałatka z ogórków kiszonych

Trudną tą sałatkę nazwać wykwintną, ale jest smaczna i uniwersalna. Pasuje do wielu polskich obiadów. Świetnie komponuje się zarówno ze schabowym, pierogami z mięsem, czy z kopytkami. Jej przygotowanie zajmuje naprawdę niewiele czasu i wymaga bardzo niewielu składników. To niby nadal zwykły ogórek kiszony, ale jednak smakuje nieco inaczej. Ja naprawdę lubię tak podane ogórki.


Składniki
3-4 ogórki kiszone
1 cebula
oliwa z pestek winogron
świeżo mielony pieprz

Ogórki kroimy w plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, mieszamy z ogórkami, podlewamy niewielką ilością oleju i posypujemy świeżo zmielonym pieprzem do smaku. Nie ma potrzeby ich solić, ponieważ kiszone ogórki same w sobie są mocno słone.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i pozostawienie komentarza.