W czerwcu zaczyna się dla mnie sezon koktajli, który trwa nieprzerwanie do końca wakacji. Ogromny wybór świeżych owoców daje nam praktycznie nieograniczone możliwości przygotowania pysznego, pożywnego i orzeźwiającego napoju. Tym razem do swojskich truskawek dodałam arbuza i wyszło z tego naprawdę smaczne połączenie.
Składniki
350 g truskawek
150 g arbuza
200 ml mleka lub maślanki
1 łyżka brązowego cukru
(można pominąć)
Wszystkie składniki na koktajl oprócz cukru umieszczamy w kielichu blendera i miksujemy do rozdrobnienia i połączenia się składników. To czy koktajl posłodzimy zależy głównie od naszych preferencji i słodkości owoców, dlatego warto wcześniej go spróbować. Jeżeli jest za mało słodki dodajemy cukier lub miód i ponownie miksujemy. Zamiast mleka możemy użyć także maślanki lub mleka roślinnego.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i pozostawienie komentarza.